ОБЕЛЕЖЕНА ЕВРОПСКА НЕДЕЉА ЛОКАЛНЕ ДЕМОКРАТИЈЕ НА ВРАЧАРУ

Градска општина Врачар  и ове године обележава Европску недељу локалне демократије која траје од 15. до 21. октобра 2018. године и тим поводом организовала састанак на тему „Особе са инвалидитетом – за већу конкурентност на тржишту рада“. Састанку су присуствовали представници удружења особа са инвалидитетом, Националне службе за запошљавање, предузећа за запошљавање у рехабилитацију особа са инвалидитетом, Центра за социјални рад-Врачар, као и представници послодаваца. Учесници су разматрали могућности стручног усавршавања и оспособљавања у циљу лакшег проналажења посла, а у складу са потребама и потражње на тржишту рада.

Европска недеља локалне демократије је  годишњи европски догађај организован у координацији Конгреса локалних и регионалних власти. Локалне власти из свих 47 држава чланица Савета Европе и њихова удружења позвани су да организују јавне догађаје како би промовисали и подстакли демократско учешће на локалном нивоу.
Закључак састанка који је водила заменица председника Градска општине Врачар, Радмила Сарић, јесте да је потребно оспособити и обучити особе са инвалидитетом за занимања за којима постоји тражња и која су дефицитарна, а уз сталну сензибилизацију и анимирање послодаваца да запошљавају особе са инвалидитетом.
Тема овогодишње манифестације је „Учешће грађана, консултације и посвећеност: за успешну локалну демократију“ са посебним  акцентом на учешћу и посвећености деце и младих.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *