ОБУКА ЗА ПРАВИЛНУ УПОТРЕБУ ДЕЧИЈИХ АУТОСЕДИШТА ПРОЈЕКАТ „СУПЕРХЕРОЈИ НА ПУТУ“

Градска општина Врачар у сарадњи са Удружењем Родитељ из Београда и Компанијом Hyundai Srbija организовала је обуку у оквиру кампање „Суперхероји на путу“ намењену врачарским младим родитељима са циљем да их едукује о правилној употреби дечијих аутоседишта.
Испред Градске општине Врачар, родитељима се обратила Радмила Сарић, заменица председника истакавши да руководство општине Врачар пружа подршку родитељима у подизању деце низом активности. Једна од њих је подела беби пакетића тек рођеним бебама, а са навршених годину дана општина поклања родитељима аутоседишта. Прошле године је око 700 врачарских малишана добило аутоседишта уз показну обуку за родитеље. „Данашња акција посвећена је безбедности мале деце у аутомобилима, правилним коришћењем аутоседишта. Наша морална обавеза је да што више утичемо на свест родитеља о безбедност њихових малишана и зато, родитељи, водите рачуна, обратите пажњу приликом употребе аутоседишта, сваки детаљ је битан,“ нагласила је Сарић.
Обуку о правилном коришћењу аутоседишта родитељима презентовала је Марија Кончар, представница Удружења Родитељ кроз теоријски и практични део.
Након обуке, Биљана Ракић, чланица Већа Градске општине Врачар донела је срећу родитељима четири малишана извукавши папир са њиховим именима из кутије у којој су била евидентирана сва присутна деца у сали општине. Анђелка Брзуља, директорка маркетинга Компаније Hyundai Srbija поклонила у име компаније аутоседишта срећним родитељима. Такође, сви присутни родитељи добили су на поклон књигу прича ауторке Биљане Кордић „Чаробне приче о саобраћају“.
Компанија Hyundai Srbija већ десет година у континуитету спроводи друштвено одговорне активности посвећене повећању безбедности деце у саобраћају. Порука кампање упућена родитељима, је да од најранијег детињства треба утицати на децу и њихове родитеље и истицати неопходност и важност безбедног понашања у саобраћају, било да у саобраћају учествују као пешаци или као путници у возилу, са крајњим циљем да број погинулих и повређених у саобраћајним незгодама сваке године буде све мањи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *