Доживи Мексико на Врачару

​Позивамо вас да у суботу, 10.новембра, доживите Мексико на Врачару у Божидарцу кроз филмове, радионице, приче и ћуросе. Улаз је бесплатан.
Идеја је да приближимо далеку културу Мексика посетиоцима током читаве суботе од јутарње Смех јоге, преко радионице Сликај као Фрида, прављење накита са мексичким мотивима, пројекције филмова до дегустације ћуроса негде познатије и као ‘’мексичке крофне’’. Поред тога поделићемо и искуства једног путохоличара који се радо враћа у Мексико, држави у којој уметници могу платити своје порезе користец́и своја уметничка дела, зато се треба спремити за једно кратко интерактивно предавања, праћено фотографијама и п​​ричама са путовања.
Мали број људи зна занимљивост да је један краћи историјски период Југославија била оријентисана ка Мексику између Америке и тадашњег СССР-а. Током тог периода и музика је била под утицајем ове нама далеке држава али то није спречило настанак југословенских маријача. Препознатљива њихова традиционална одец́а, сомбреро и гитара су биле омоти многих плоча тих дана у бившој држави. Словеначки филм који ће бити приказан у суботу навече се управо бави овом занимљивом тематиком.
Такође посетиоци ће моћи на језичкој радионици да науче и четрдесет типичних фраза на шпанском који се на широко користе у Мексику и када се оне користе.
Улаз је слободан али пријава због ограниченог броја учесника на радионици Сликај као Фрида и прављење накита је обавезна путем сајta установa

ЛИНК ЗА ФОРМУЛАР

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *