Изложба Зашто волимо тетоважу?

Позивамо вас на отварање занимљиве изложбе под називом “Зашто волимо таттоо?” Са почетком у 19 часова, у четвртак, 1.новембра, у галерији “Божидарац”. Аутор изложбе је млади београдски фотограф Данило Анђус, који је инспирисан трајним инк-мастилом на кожи и причама које носи. Приредио је дванаест интимних портрета у великом формату. Улаз је бесплатан.
Већина нас када се види неког са прилично отвореном таттооом највероватније се пита “зашто”. Фотограф Данило Анђус дели ову фасцинацију. На отвореном позиву који је организовао са Божидарцем могли су пријавити свима који су желели да поделу своју причу, али и своје татоје са другима. Након дугог и изузетног избора дванаест модела је изабрано. Без фотошопа, без гардеробе учесници су један испод једног стајали “огољени” испред фотоапарата са причом коју су желели поделити са нама.
Да ли је тетовирање религија, зависност, документација о једном животу или је то импулсивна одлука, која ће пратити тетовираног / тетовираног до краја живота? Зашто волимо тетоваже садржи преко десет портрета инспиративних људи, говорећи приче иза својих тета. Овим питањем се бавио и познати берлински фотограф Ралф Митш у неколико година уназад.
Интимне фотографије и приче које су настале ће бити постављене у галерији Божидарца од првог до 15. новембра. Изложба “Зашто волимо тетоважу” се реализује у оквиру годишњег програма Божидарца уз подршку Министарства културе и информисања. Улаз је бесплатан.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *