КРЕАТИВНОСТ И САРАДЊА МЛАДИХ УМЕТНИКА НЕ ПОЗНАЈЕ ГРАНИЦЕ

Синоћ је у галеријском простору Градке општине Врачар отворена изложба  фотографије под називом   „ С мотивом на пут“ / Con motivo in viaggio/ коју је припремила  организација  RE: Crafts klaster.
Уметничке фотографије су дело пољске уметнице Kamila Bannach Kadzialko, креаторка хаљине коју носи модел на фотографији, такође Пољакиња, Marta Trojanowska, a модел је Марина Русић, сликарка из Србије која живи и ствара у Фиренци. Уметница је за амбијент својих фотографија изабрала  Piazza della Santissima Annunziata, ренесансни драгуљ смештен у фирентинском историјском центру. Архитектура, симетрија, контрасти,  моделација, равнотежа мировања и кретања, све је сачињено у јединство и склад савршене композиције.
Изложба је  настала у оквиру истоименог пројекта који је настао у периоду од  2011-2018. године. Пројекат је скуп активности које су реализоване истовремено на две локације у Београду и Фиренци и указује на драгоцен утицај младих из Дијаспоре на Матицу. У пројекту су предвиђене осим постављене изложбе, још две, које ће се реализовати до фебруара 2019. године, у  новембру  у Фиренци и на крају у Италијанском институту за културу у Београду.
Испред Градске општине Врачар, изложбу је отворила Мирјана Митровић, чланица Већа задужена за културу. Изложбу су посетили  директор Италијанског института за културу, господин dr  Davide   Scalman и аташе  за културу Paola Cordone  из Амбасаде  Републике Италије.
О самој организацији  RE: Crafts klaster и изложби говорила је оснивач и директор Весна Русић,  пословна жена која успешно  промовише женско предузетништво и традиционалне занате као и основе за развој креативног предузетништва младих.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *