Концерт Oceanchild у Божидарцу – 50. година од Белог албума Битлса

Позивамо вас да у четвртак, 22.новембра, са почетком у 20 часова заједно уживамо у концерту који нам је припремио Oceanchild у Божидарац. Концерт је посвећен обележавању 50.годишњице од објављивања “Белог албума” групе Битлс. Улаз је бесплатан.
На дан 22. новембра 1968. објављено је једно од најутицајнијих остварења у историји популарне музике – „Бели албум“ Битлса. Еклектичан и необичан, овај албум никада није био намењен живом извођењу.
На тај исти дан 50 година касније, група Oceanchild, специјално окупљена да одговори изазову, обележава јубилеј извођењем комплетног Белог албума (свих 30 нумера) уживо. Велики концерт у Божидарцу представља кулминацију овогодишње турнеје по Србији, а у протеклих месеци концерте су имали и у Суботици, Шапцу, Младеновцу, Обреновцу, Црепаји, Новом Саду, као и у београдском Студентском граду.
Бели албум је сматра да је стилски веома шаролик и аранжмански захтеван. Неке од најпознатијих нумера са овог албума које ће публика имати прилике да чује у аранжману и извођењу Oceanchild-а су “While my guitar gently weeps”, “Helter Skelter”, “Back in the USSR”, “Blackbird” и “Ob-la-di Ob-la-da”.
Група Oceanchild окупља осморо музичара:

  • Кристијан Хранисављевић – вокал, гитара, клавијатуре
  • Игор Божовић – вокал, гитара, укулеле
  • Невена Пауновић – вокал, клавијатуре
  • Милена Недељковић – флаута, вокал
  • Милан Сенћански – гитара, клавијатуре
  • Војин Недељковић – бас гитара
  • Горан Тадић – бубњеви
  • Жељко Маркуш – вокал, акустична гитара

Као специјални гости у неколико нумера, Oceanchild ће се на концерту у Божидарцу придружити Попхор Крсманац, којим ће дириговати Марија Миловановић. Као предгрупа наступиће Пацифик (Београд).
На концерту ће моћи и да се седи и да се стоји и да се плеше, а улаз је слободан.
Директор Божидарца, Владимир Кљајић, је овим поводом изјавио да је презадовољан што је група Oceanchild изабрала баш Божидарац за обележавање годишњице Белог албума имајући у виду да програмски тим Божидарца ове године спроводи пројекат Врачарски времеплов кроз 60-те са идејом подсећања на културно и уметничко стваралаштво шесте декаде двадесетог века, а који је подржан од стране ГО Врачар.

Добро дошли!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *