БРИГА О БЕЗБЕДНОСТИ НАЈМЛАЂИХ ВРАЧАРАЦА У САОБРАЋАЈУ

Градска општина Врачар у сарадњи са Саветом за безбедност саобраћаја општине организовала је трећу по реду доделу ауто седишта родитељима малишана рођеним на Врачару.
Проф. др Милан Недељковић, председник Градске општине Врачар уручиo je ауто седишта родитељима и нагласио да је општина Врачар међу првима у Београду обезбедила средства и набавила ауто седишта за децу до четири године старости са намером да укаже на значај безбедности малишана у саобраћају. Недељковић је апеловао на одговорност, савесност и на обавезно правилно коришћење ауто седишта.
Овога пута, општина Врачар обезбедила је 61 аутоседиште, Агенција за безбедност саобраћаја 30 и Hyundai Srbija 1 аутоседиште.
Као вид финансијске помоћи родитељима, Градска општина Врачар организовала је током године поделу ауто седишта за децу старости од годину дана са пребивалиштем на територији општине. У 2018. години укупно је подељено 190 безбедносних ауто седишта врачарским малишанима.
Пре поделе ауто седишта, за родитеље је организована обука о правилном коришћењу ауто седишта и примени свих сигурносних мера када је дете у возилу и практична презентација правилног монтирања у возилу. Обуку су одржали Милан Илић из Агенције за безбедност саобраћаја и представник Удружења „Родитељ“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *