КОНЦЕРТ СРЕДОМ

Уколико желите да уживате у класичној музици и притом  вам не треба новац за улазницу, онда је доживљај потпун. Сваке среде у 19 часова, Градска општина  организује бесплатне концерте за љубитеље класичне музике. Посетиоце је поздравила и пожелела добродошлицу Мирјана Митровић, чланица Већа задужена за културу. Овога пута концерт су одржали Бојан Кртинић, кларинет и Милана Стојаковић, клавир као дуо Епифора. Уметници су извели Сонату за кларинет и клавир бр. 2 у Ес-дуру Ј оханеса Брамса, Соната за кларинет и клавир Франсиса Пуланка и Рапсодију за кларинет и клавир  Анте Гргина.
Бојан Кртинић
Основне академске студије на Академији уметности у Новом Саду завршио је у класи проф. мр Николе Срдића. Школовање наставља на Факултету музичке уметности у Београду код проф. др Огњена Поповића, где стиче звање мастер музички уметник. Као солиста и камерни музичар освојио је бројне награде од којих се издвајају. Члан је Симфонијског оркестра Макрис из Београда. Организатор је Међународног музичког фестивала „КозАрс“ у Републици Српској.  Активан је као солиста, камерни и оркестарски музичар, као и члан неколико бендова. Наступао је у Србији, Мађарској, Босни и Херцеговини, Хрватској, Великој Британији, Немачкој, Данској, Црној Гори итд. Запослен је као наставник кларинета и саксофона у ОМШ „Филип Вишњић“ у Шиду. Бави се компоновањем и кантауторским радом под псудонимом Bbach, у склопу којег ће ускоро објавити компакт диск.
Милана Стојаковић
Дипломира на Академији  уметности  Нови Сад 2007. године, одсек клавир, у класи проф. Ирис Кобал, међу 10 најбољих студената са сва 3 департмана. Током свог школовања била је стипендиста Фонда за младе таленте Републике Србије. Свој педагошки рад започиње у октобру 2006. године као наставник клавира и корепетитор у  ШОМО „Стеван Христић“ у Бачкој Паланци, а од марта 2007. године као професор клавира и корепетитор у ОМШ  „Филип Вишњић“ Шид. У периоду од 2013–2018. делује као директор школе ОМШ „Филип Вишњић“ и значајно доприноси квалитету рада школе. Као извођач, активна  је и као солиста, клавирски сарадник и у камерним ансамблима. Од 2015. године, као члан Удружења „Зврк“ из Шида, бави се музичком едукацијом најмлађих, као и деце са сметњама у развоју.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *