ОДРЖАНА 17. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ВРАЧАР

На почетку седнице Михаило Групковић, председник Скупштине Градске општине Врачар истакао је да општина Врачар ове године обележава 70 година од усвајања Универзалне Декларације о људским правима од стране Генералне скупштине Уједињених нација и наставља традицију одржавања Недеље људских права. Недеља људских права обележава се  низом активности, које се почеле да се организују од  3. а трајаће до  22. децембра  у сарадњи са актерима цивилног и јавног сектора. На тај начин, Градска општина Врачар пружа допринос разумевању универзалности и недељивости људских права.
Скупштина је  донела Одлуку о измени Статута Градске општине Врачар којом је усвојен нови изглед грба и заставе Градске општине Врачар.
Одборници су такође усвојили Извештај о  извршењу буџета Градске општине Врачар за период  I-IX 2018. године и Одлуку о изменама и допунама Одлуке о буџету Градске општине Врачар за 2018. годину са пројекцијама за 2019. и 2020. годину.
На седници одборници су донели Одлуку о измени Одлуке о утврђивању критеријума за награђивање ученика који су на градским (окружним), републичким, регионалним и међународним такмичењима освојили награде чиме се потврдило опредељење Градске општине Врачар да традиционално прати, цени и награђује врачарске ученике који се истичу својим резултатима у васпитно образовном раду.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *