70 ГОДИНА ПЛАНИНАРСКОГ СПОРТСКОГ КЛУБА ПОБЕДА

Чланови Планинарско спортског клуба „Победа” обележили су свечаном академијом јубиларну 70 годину оснивања клуба и 65 година планинарског дома „ Чика Душко Јовановић“ на Рајцу у сали Градске општине Врачар.
Након изведене химне клуба, уследио је уметнички програм у коме су учествали уметници, чланови „Победе“ – глумица Елизабета Ђоревска, оперски певач, Светозар Вујић, пијанисткињ, Добрила Миљковић, ученици МШ „Мокрањац“, перкусиониста, Душан Јанковић и специјални гост, Раул Алберто Диаш – Со Саби.
У име Градске општине Врачар, Радмила Сарић, заменица председника општине честитала је слављеницима јубилеј. Такође је са задовољством истакла изузетну, успешну досадашњу сарадњу општине Врачар са клубом „ Победа“ као и значај клуба који негује здрав начин живота. „Планинарење захтева дисциплину, како тела, тако и ума и убедљиво је најздравија физичка активност уз чињеницу да се одвија у природи. Желим вам да обележите још много јубилеја, освајате планинске врхове и што више омладине привучете у ваше чланство“, рекла је Сарић.
Клуб је основао1948. доајен планинарства у Србији, Душан Јовановић – чика Душко и успешно га водио пуних тридесет година. Садашњи председник мр Владислав Матковић један је од чика Душкових питомаца у планинарству. „Победа“ има више од 2.000 чланова, око 40 водича обучених по програмима светске планинарске и европске пешачке организације са европским лиценцама и највише успешно изведених планинарских активности у Србији. Тиме се клуб поноси, то је плод дугогодишњег рада и на подмлађивању чланства

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *