НА ИНИЦИЈАТИВУ ОПШТИНЕ ВРАЧАР – ОД ДЕЦЕМБРА СА МАЊИМ КУЋНИМ ЉУБИМЦИМА У ШАЛТЕР САЛЕ ГРАДА И ОПШТИНА

Градска општина Врачар је као иницијатор, прва која је усагласила своју одлуку са градском и омогућила власницима кућних љубимаца, паса и мачака, да приликом одласка у шалтер салу, услужни центар или писарницу могу да их поведу са собом под одређеним условима, а у циљу унапређења свакодневног живота грађана Београда, добробити кућних љубимаца и промоције одговорног власништва. To се односи на безопасне, вакцинисане против беснила и обележене псе, који имају поводац и мачке у транспортерима.
Скупштина Градске општине Врачар, на седници одржаној у марту месецу 2017. године утврдила је Предлог oдлуке о измени Одлуке о држању домаћих животиња и кућних љубимаца на територији града Београда коју је доставила Скупштини града Београда, која је исту усвојила на седници одржаној 30. новембра 2018. године. Наведеном Одлуком усвојена је иницијатива Градске општине Врачар и дата могућност градским општинама да се определе, поводом наведене одлуке.
Врачар и Београд се мењају и прихватају вредности које су у многим градовима Европе одавно стандард, па смо као општина поносни што је наша иницијатива наишла на разумевање и усвајање од стране одборника Скупштине града Београда и што ћемо на основу ње власницима кућних љубимаца на територији наше Општине омогућити да посете приземље општине са својим љубимцима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *