ПРИВРЕМЕНО ПРИХВАТИЛИШТЕ ЗА ОСОБЕ БЕЗ КРОВА НАД ГЛАВОМ У САЗОНОВОЈ 119 НА ВРАЧАРУ

Данас је отворено привремено прихватилиште за особе без крова над главом у Сазоновој улици број 119 на Врачару, где ће суграђани којима је потребна помоћ моћи да се јаве сваког дана од 9 до 17 часова.
Отварању је присуствовала Наташа Станисављевић, градска секретарка за социјалну заштиту, Марко Никић, помоћник председника Градске општине Врачар и Никола Прица, секретар Црвеног крста Врачар.
Наташа Станисављевић је рекла да ће привремено прихватилиште у Сазоновој бити директна веза са прихватилиштем за одрасла лица у Кумодрашкој улици и захвалила Градској општини Врачар што је уступила простор и Црвеном крсту Врачар на ангажовању волонтера.
Прихватилиште у Сазоновој ће бити на располагању суграђанима све док трају ниске температуре. Корисници ће моћи да се огреју, добију топли напитак и оброк, неопходни хигијенски пакет и адекватну гардеробу. Према њеним речима, Секретаријат за социјалну заштиту постигао је договор са Геронтолошким центром у Обреновцу како би и део тог центра био претворен у привремено прихватилиште за становнике те општине.
„ Град Београд је на време обавио организацију рада установа социјалне заштите и обезбедио неопходну помоћ свим суграђанима који се током хладног времена налазе на улици или у неадекватним условима. Све установе социјалне заштите у Београду налазе се у стању приправности, док су у центрима за социјални рад организована дежурства“, истакла је Станисављевић. Такође је апеловала на суграђане који примете лица којима је потребна помоћ, да позову било који центар за социјални рад, прихватилиште за одрасла и стара лица или прихватилиште за децу.
„Град Београд има капацитете да помогне свим угроженим суграђанима. Реагујемо правовремено и одмах по пријави излазимо на терен и помажемо угроженима“, истакла је секретарка за социјалну заштиту.
Суграђанима је на располагању Информатор за особе које живе без крова над главом који је припремио Црвени крст Србије. Он садржи све информације за кориснике како би лакше нашли ресурсе које заједница нуди.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *