САОПШТЕЊЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ВРАЧАР

На основу Одлуке о постављању баште угоститељског објекта на територији града Београда ( у даљем тексту: Одлука ) Градска општина Врачар поступа по захтевима странака и издаје решења за постављање баште угоститељских објеката, на подручју Општине Врачар. Велики број становника наше Општине обратио се са молбом за решавање проблема који се тичу постављања летњих башти на паркинг местима, што их онемогућава да се паркирају у густо насељеној централној зони града.
Излазећи у сусрет грађанима Врачара, Веће градске општине Врачар је, у априлу 2018.године, донело је Одлуку о покретању иницијативе за допуну Одлуке, која је имала за циљ да се забрани постављање летњих башти на паркинг местима.
Иницијатива је прослеђена надлежним органима у граду Београду и Предлог одлуке, који садржи иницијативу Градске општине Врачар биће разматран на седници Скупштини града Београда која је заказана за 21. децембар 2018. године.
Надамо се да ће градски одборници разумети оправданост овог предлога, прихватити измену Одлуке, чиме ће се на подручју наше Општине обезбедити око 200 слободних паркинг места и умањити проблем паркирања на подручју ГО Врачар и тако потврдити спремност општинског руководства да подржи, сваку оправдану иницијативу својих грађана.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *