ПРЕДСТАВЉЕН ПРОЈЕКАТ „РОДИТЕЉИ ОПРЕЗ“

У сали Градске општине Врачар представљен је пројекат „Родитељи опрез“. Представљању пројекта присуствовали су чланови савета родитеља Градске општине Врачар, директори основних и музичких школа са територије општине Врачар, заменица предедника Градске општине Врачар Радмила Сарић, председник Скупштине Градске општине Врачар Михаило Групковић, члан Већа Градске општине Врачар Драги Лукић и заменица секретара Скупштине Градске општине Врачар Светлана Раосављевић Гвозденов.
Присутне је поздравио председник Градске општине Врачар проф. др Милан А. Недељковић који је истакао да смо  суочени са све већим бројем младих и деце,чак и ученика основних школа, која посежу за психоактивним супстанцама дрогама и  алкохолом као и да успеха у борби против овог зла нема без реаговања и деловања свих- друштва, заједнице, школе, породице. „Циљ овог пројекта да се родитељи ученика 6.7.и 8. разреда школа на општини Врачар едукују о свим аспектима штетности псиактивних супстанци као и да им се објасне штетности са медицинског, социолошког и криминолошког аспекта“ рекао је Недељковић.
Затим је о пројекту говорио  Ламбе Ђорелијевски бивши шеф  шеф Одељења за сузбијање наркоманије у МУП Србије, који је нагласио да оно што представља један од битнијих проблема у борби против злоупотребе психоактивних супстанци је необразованост родитеља по овом питању. Родитељи поседују јако мало информација о самим психоактивним супстанцама као и њиховој штетности. Један од највећих проблема јесте предубеђеност родитеља да њихова деца тиме нису угрожена.  међутим потребе друштва су да се грађани што пре упознају и обуче како да препознају и стану на пут злу које захватило данашње генерације.
Циљну групу представљају родитељи ученика петог, шестог, седмог и осмог разреда школа на Градској општини Врачар. Пројекат ће трајати до 20. марта 2019. године и обуку ће проћи око 2500 родитеља.  Основни вид активности биће предавања.

Циљ који би требао да се оствари реализацијом овог пројекта је боља едукованост родитеља о проблематици злоупотребе дрога и алкохола и оснаживање породице да се здравим механизмима носи са проблемом психоактивних супстанци, упућивање младих на здрав пут, оснаживање родитеља у борби против злоупотребе психоактивних супстанци, слање поруке родитељима да нису сами у том проблему, покретање шире друштвене акције и проширење свести грађана.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *