НАСТАВЉЕН ПРОЈЕКАТ „БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ У САОБРАЋАЈУ“

У оквиру манифестације „Безбедност деце у саобраћају“ у ОШ „Краљ Петар други Карађорђевић”. одржана је  представа за ђаке о понашању у саобраћају.

Представи су присуствовали Горан Весић заменик Градоначелника,  Душан Рафаиловић Секретар Секретаријата за саобраћај, Славко Гак, секретар за образовање и дечју заштиту Небојша Арсов начелник Управе саобраћајне полиције и Јасмина Милошевићв.д. директора Агенције за безбедност саобраћаја,  проф. др Милан А. Недељковић председник Градске општине Врачар, Радмила Сарић  заменица председника Градске општине Врачар,  Биљана Ракић и Драги Лукић чланица и члан Већа Градске општине Врачар и Никола Јеленковић шеф кабинета председника Градске општине Врачар.

– Представа коју смо данас погледали за ђаке прваке, која се одржава већ једанаест година, сведочи да су деца веома информисана о понашању у саобраћају. Школа „Краљ Петар Други” је уређена и обезбеђена, што ћемо наставити да чинимо и у другим школама – рекао је заменик градоначелника и апеловао на све возаче да пажљивије возе, посебно поред школа.

Председник општине Милан Недељковић нагласио је да Општина Врачар има шест основних школа са укупно 5.200 ђака и да је у овој општини веома густ саобраћај, што је повод да се едукативне радионице и представе чешће одржавају.

– Организовано је скоро 1.800 представа за децу. То је уродило плодом и зато немамо ниједно страдало дете у саобраћају у прошлој години, поготово на општини Врачар, где живи скоро 60 хиљада грађана, од чега је више од 700 првака  – рекао је Недељковић.

Овом приликом, Горан Весић је заједно са председником Градске општине Врачар проф. др Миланом  А. Недељковићем  поделио пакетиће ђацима првацима у којима се налази едукативни метаријал.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *