ПРВА НАГРАДА ГРАДСКОЈ ОПШТИНИ ВРАЧАР ЗА РАВНОПРАВНОСТ И ОДСУСТВО ДИСКРИМИНАЦИЈЕ

 

Градска општина Врачар добила је прву награду за пример најбоље праксе у примени принципа добре управе у области „Равноправност и одсуство дискриминације“.
Новчани износ од 3.000,00 долара колико износи прва награда, Градска општина Врачар ће искористити за даље унапређење приступачности информација и услуга и примену Стратегије за унапређење приступачности Градске општине Врачар за период од 2018-2025. године.
Прву награду Градска општина Врачар добила је на националном  такмичењу за избор примера најбољих пракси у примени принципа добре управе које су спровели Министарство за државну и локалну самоуправу и Стална конференција градова и општина уз подршки Владе Швајцарске. Награда је додељена Градској општини Врачар као општини која је кроз свеобухватан  и интерсекторски приступ, својим примерима обезбеђивања и унапређења приступачности услуга локалне самоуправе особама са инвалидитетом, показала да је могуће спровести значајна унапређења квалитета живота особа са инвалидитетом, као и да се кроз учешће грађана у планирању, али и активностима на пројектима, може остварити добробит како за рањиве категорије становништва, тако и за остале грађане којима ће се подићи свест о проблемима и изазовима  са којима се особе са инвалидитетом суочавају и који ће тако бити и сами мотивисани да буду солидарни и дају свој допринос у активностима усмереним на помоћ и подршку свим рањивим категоријама становништва.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *