ДОДЕЉЕНА НАГРАДА ЗА РАВНОПРАВНОСТ И ОДСУСТВО ДИСКРИМИНАЦИЈЕ

Председник Градске општине Врачар проф. др Милан А. Недељковић је на свечаној додели признања локалним самоуправа у области добре управе, у име Градске општине Врачар примио награду за најбољу праксу у области равноправности и одсуства дискриминације. Награде су уручили Министар за државну и локалну самоуправу Бранко Ружић, амбасадор Швајцарске у Београду Филип Ге, секретар СКГО Ђорђе Станичић и Шефица Канцеларије Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) у Србији Микела Телатин.
„Изузетна  ми је част што данас у име општине Врачар примам награду за пример најбоље праксе у примени принципа добре управе, а у области равноправности и одсуства дискриминације. Визија Градске општине Врачар је општина по мери човека, приступачна за све, у којој се поштују и остварују сва загарантована људска права, без дискриминације. Захваљујем се на награди, она је свакако подстицај да  наставимо са нашим активности у истом правцу, а награду ћемо искористити за даље унапређење приступачности услуга и информација Градске општине Врачар.“, изјавио је председник Градске општине Врачар проф. др Милан А. Недељковић поводом примљене награде.
Градска општина Врачар је на првом националном  такмичењу за избор примера најбољих пракси у примени принципа добре управе које су спровели Министарство за државну и локалну самоуправу и Стална конференција градова и општина уз подршку Владе Швајцарске, Градској општини Врачар додељена је прва награда у области „Равноправност и одсуство дискриминације“. Комисија је доделила награду за усвојену Стратегију за унапређење приступачности Градске општине Врачар за период од 2018. до 2025. године којом се настоји да се побољша квалитет живота грађана за посебно осетљиве категорије становништва, као и за активности на сензибилисању ширег грађанства и организовању обуке за тумаче за знаковни језик. Градска општина Врачар представља пример најбоље праксе због стратешког приступа и рада на инклузији особа са инвалидитетом, обезбеђивању и унапређивању њихове покретљивости и уопште могућности функционисања у јавном простору.
Новчану награду у износу од 3.000,00 долара, Градска општина ће искористити за даље унапређење приступачности информација и услуга и примену Стратегије за унапређење приступачности Градске општине Врачар за период од 2018-2025. године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *