Трибина: Сви моји путеви воде ка Србији

У препуној свечаној сали ГО Врачар, одржана је трибина под називом ,,Сви моји путеви воде ка Србији“ на којој је специјални гост био Арно Гујон, француски и српски хуманиста, као и оснивач француске НВО ,,Солидарност за Косово.“
Организатор догађаја је Канцеларија за младе ГО Врачар а трибина је окупила више од стотину младих са наше општине.
На самом почетку окупљене је поздравио председник ГО Врачар проф. др Милан А. Недељковић и Гујону уручио пригодан поклон као знак захвалности за посвећеност у његовом раду. Трибини су присуствовали и заменица председника ГО Врачар Радмила Сарић као и помоћник председника задужен за питања младих Марко Никић.
Арно је својом причом о хуманитарном раду на Косову и Метохији задивио и дирнуо пуну салу младих људи који су дошли да чују његово предавање. Његова великодушност и посвећеност циљу није могла никога да остави равнодушним. Свака Гујонова реч остаће дубоко урезана у сећању младих са Врачара, а како би могли да је поделе и са другима, на поклон су добили примерак Гујонове књиге коју је он за сваког понаособ потписао. Иако су му привремене институције у Приштини забраниле улазак на Косово и Метохију, Арно Гујон није прекинуо своју петнаестогодишњу мисију помоћи српском народу а његова порука је да можда не можемо да променимо свет али да свако од нас може бар мало помоћи онима којима је помоћ заиста потребна.
Координатор КЗМ Врачар, Богдан Ристић захвалио се госту и позвао све младе  да активно учествују у осмишљавању и реализацији будућих пројеката те да је циљ Канцеларије за младе да Врачар учини по мери младих.
Организацију трибине помогла је и одборница у СГ Београда Драгиња Влк, а Канцеларија за младе ће наставити да у овој години организује трибине за младе са личностима које имају да им пренесу важне поруке, попут оне коју смо чули од великог човека Арноа Гујона.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *