У ГРАДСКОЈ ОПШТИНИ ВРАЧАР ОДРЖАН САСТАНАК ПОВОДОМ ИНИЦИЈАТИВЕ МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ ЗА УВОЂЕЊЕ САДРЖАЈА ОБУКЕ ИЗ ОБЛАСТИ ОДБРАНЕ ЗЕМЉЕ У ШКОЛСКИ СИСТЕМ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Дана 28.02.2019. године начелник Регионалног центра Министарства одбране Београд, пуковник Стојчић Драган, реализовао је састанак са директорима средњих школа које се налазе на територији Градске општине Врачар.
Састанак је реализован у просторијама Градске општине Врачар.
Састанак је одржан ради дефинисања начина реализације тема из области одбране земље у завршним разредима средњих школа. Основ за реализацију активности је одредба члана 79а Закона о војној, радној и материјалној обавези где су ученици средњих школа дефинисани као категорија грађана која се стицањем практичних знања и вештина кроз систем образовања и васпитања обучава за потребе одбране земље у условима ванредног и ратног стања, Иницијатива Министарства одбране за увођење садржаја обуке у школски систем Републике Србије и Акт министра просвете упућен директорима средњих школа.
Учесници састанка су позитивно прихватили иницијативу Министарства одбране да се после 27 година у школски систем Републике Србије врате садржаји из области одбране земље. Након састанка следи реализација планирања тема и садржаја из домена одбране земље где ће извођачи углавном бити официри из Регионалног центра министарства одбране Београд.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *