Изложба Nina`s Food Art

У уторак 05. марта од 19 часова позивамо вас на отварање изложбе Nina`s Food Art. Главна идеја је представа хране и однос који човек, тј. посматрач има према њој. Људи све чешће конзумирају храну која задовољава њихово чуло вида пре него чуло укуса. Више није једино битно да одређене хранљиве супстанце имају добар укус већ и да визуелно привлаче потрошача. Тако ове слике представљају слику хране, коју посматрач неретко посматра као саму храну, па се често може наићи на коментар како би неко “појео слику”. Позадина која је третирана слободнијим потезима представља различите биљке које треба да реферирају на природност хране. Апсурд је у томе што су оне углавном сликане јаким и вештачким бојама како би алудирале на изгубљену природност у ономе што је најприродније. То је метафора на потребу човека да радије бира храну по изгледу пре него укусу. У првом плану се налази централни мотив – слаткиш. Он је често увећан, или је кадриран тако да први упада у очи. Ова два плана се јасно одвајају, али заједно чине складну целину.Овакву потребу данашњег човека не критикујем, већ је уочавам и преносим у ликовни језик који лако комуницира са посматрачем.

Нина Миливојевић је рођена 28. маја 1995. године у Ужицу. Након завршетка језичког смера Ужичке гимназије 2014, исте године уписује Академију уметности у Новом Саду, одсек сликарство у класи професора Владе Ранчића. До сада је учествовала на бројним групним изложбама у Новом Саду, Ужицу, Београду, Сомбору и Суботици. Новосадској публици се два пута представаила на самосталним изложбама. Као један од два студента на завршној години 2017/2018. добила је могућност за самостално излагање у галерији Бел Арт, која са Академијом уметности у Новом Саду сарађује већ годинама представљајући радове најбољих студената. У Београду је самостално излагала у Дигиталној галерији Коларац. Тренутно је студенткиња мастер студија на Факултету ликовних уметности у Београду, одсек сликарство у класи професорке Симониде Рајчевић.
Изложба и пратећи програм се реализује у оквиру годишњег галеријског програма Божидарца уз подршку градске општине Врачар.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *