ПРЕДСТАВЉЕНИ ЈАВНИ ПОЗИВИ ПОСЛОДАВЦИМА ЗА ПОДСТИЦАЊЕ ЗАПОШЉАВАЊА

Представници београдске филијале Националне службе за запошљавање су у понедељак 4. марта 2019. године, послодавцима са територије Градске општине Врачар представили 12 управо објављених јавних позива и конкурса за подстицање запошљавања у 2019. години.
Пожелевши добродошлицу привредницима са Врачара, заменица председника Градске општине Врачар, Радмила Сарић је истакла да ће, у складу са Локалним акционим планом запошљавања за ову годину, Градска општина Врачар и београдска филијала НСЗ суфинансирати запошљавање неколико лица из категорије теже запошљивих, као и да ће 28. марта у великој сали општине Врачар организовати Сајам запошљавања.
Заменик директора Филијале за град Београд НСЗ Синиша Кнежевић том приликом је позвао послодавце да конкуришу на нове јавне позиве, уз савет да одржавају сталан контакт са Националном службом и њеним саветницима, како би увек имали актуелне информације о програмима и услугама које им стоје на располагању.
На евиденцији незапослених на територији Градске општине Врачар на крају јануара 2019. године било је 2.411 лица. У односу на исти месец прошле године, број незапослених смањен је за 13,8 одсто. У јануару ове године код послодаваца на Врачару укупно се запослило 251 лице, док се са евиденције незапослених Службе Београд центар (којој поред Врачара припадају и Савски венац и Стари град) запослило укупно 185 лица, без обзира на место рада и седиште послодавца. Наведени подаци показују да се заједничком сарадњом локалне самоуправе и Националне службе запошљавања може подстицати запошљавање и смањити незапосленост.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *