Упознај 3D штампу и дизајн

Упознај 3Д штампу
– једнодневна бесплатна радионица –
Уколико имаш од 15 до 19 година позивамо те да се пријавиш на бесплатну радионицу 30. марта и упознаш се са 3Д штампом и дизајном. Идеја пројекта је да кроз једнодневну радионицу прикажемо 3Д штампу и могућности која нова форма пружа. Kурс даје преглед начина на који ради, које технологије се тренутно користе и који материјали. Уводе се 3Д прототипи, а уче се и основни аспекти 3Д пројектовања и дизајна. На крају, производ се креира путем 3Д штампе. Једно од питања о којима ћемо говорити је и како 3Д штампање мења процесе дизајна и како утиче на свет. Није потребно предзнање за похађање радионице.
Свима који то нису видели, 3Д штампа звучи футуристички – попут оброка који се сам прави у рерни на додир тастатуре. Али технологија је прилично једноставна: то је мали еволуцијски корак од распршивања тонера на папиру до спуштања слојева нечега што је битније (као што је пластична смеса) све док се слојеви не повежу са објектом. Ипак, омогуц́ује машини да производи објекте било ког облика, на лицу места и по потреби, зато се верује да тродимензионално штампање заиста покрец́е нову еру.
Kако се примена технологије шири и цене падају, прва велика промена је да ц́е се све више робе и предмета производити у близини места где се купују. То може чак значити и производњу неких ствари на нивоу домац́инства или школе зато се спремите да упознате нову еру на радионици коју смо вам осмислили. Пријавите се одмах на следећем линку овде.
Пројекат реализују Београдска политехника, Центар за промоцију и подршку младих и Kластер Ин, а уз подршку града Београда и Божидарца.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *