САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА НА ВРАЧАРУ

У управној згради општине Врачар данас је одржан III Сајам запошљавања у организацији Градске општине Врачар, Националне службe за запошљавање и Привредне коморе Србије.
На свечаном отварању Сајма  присутнима се обратила Радмила Сарић, заменица председника ГО Врачар истакавши да је сарадња општине и Националне службе за запошљавање веома успешна.  „Радна  места понудиле су 34 фирмe из Београда, којима је потребно 770 радника различитих профила и степена квалификација. Велика је потражња  за различитим профилима занимања. Незапосленима се пружа могућност  да на једном месту, у истом дану пронађу или промене садашњи посао“,  рекла је Сарић.
Испред организатора присуствовали су Петар Јарић,  заменик директора НСЗ  речима да смо сви заједно на задатку како би  смањили незапосленост, да НЗС активно ради на томе. „Стопа незапослености је смањена са 20 на 10 посто. Управо је организовање Сајма запошљавања  један од начина за смањене броја незапослених“, рекао је Јарић.
На Сајму су били присутни и Добросав Марић, директор филијале за град Београд и Марко Мандић, представник Привредне коморе Србије.

Незапослени су  на сајму били у прилици да успоставе директан контакт са послодавцима, представе им се и предају своју радну биографију. На штанду Националне службе за запошљавање незапослени су могли да добију све информације о актуелним програмима  за подстицање запошљавања, као и  помоћ у писању радних биографија.

Атракција Сајма био је Санбот, први хуманоидни услужни робот који има вишеструку примену. Користи се у домену едукације у раду са децом, у хотелијерству, малопродаји и у сврху презентације.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *