Пројекат „Игром до предузетништва“

У петак 05. априла у Градској општини Врачар заменица председника општине Радмила Сарић, уручила је дипломе учесницима пројекта „Игром до предузетништва“, који је организовала Градска општина Врачар и Фонд Градске општине Врачар, а финансијски подржала Societe Generale банка. Циљ пројекта је развијање финансијске писмености код деце и промоција предузетништва.
Заменица председника Радмила Сарић се захвалила родитељима и деци која су учествовала у пројекту, учитељицама Јелени Пантић и Биљани Суботић, које су пројекат реализовале као и  банци Societe Generale. Истакла је значај финансијске писмености као и да је финансијска писменост  по одлуци Министарства просвете, науке и технолошког развоја РС укључена у наставу  од 2018. године. Пројекат је почео 24. фебруара и трајао је 4 недеље, а радионице су се бавиле темама као што су: ресурси  и правилно управљање ресурсима, новац као ресурс и правилно управљање новцем, штедња, банке и банкарски послови. У пројекту су учествовали ученици  трећих разреда основних школа „Јован Миодраговић“, „Краљ Петар Други“ и „Светозар Марковић“.

Организована је и  изложба радова насталих на радионици, а полазницима радионица су поклоњене мајице са штампаним логом који је изабран као најбољи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *