Пројекат „Подизање свесности о моралним вредностима и народној традицији“

Градска општина Врачар спровела је током априла, у врачарским основним школама, пројекат „Подизање свесности о моралним вредностима и народној традицији“, организован у виду представе – монодраме.
„Ова монодрама је начин и прилика да деца упознају јунаке и истакнуте личности из наше историје на које се могу угледати. Кроз њих могу сагледати моралне вредности које су у то време владале, које су свевремене, а које смо ми данас можда мало занемарили, као што су: храброст, јунаштво, поштење, човечност, људскост и племенитост. То је оно што ми желимо да постигнемо овом представом, да разијамо та осећања“, изјавила је Радмила Сарић, заменица председника Градске општине Врачар, након извођења представе у основној школи „Владислав Рибникар“.
Представа под називом „Храбри јуначни војвода Јанко Катић“, у извођењу глумца Александра Дунића, играна је у просторима основних школа на Врачару, за ученике од петог до осмог разреда.
Циљеви овог пројекта су утицај на карактер младих људи и буђење у њима: поноса, достојанства, храбрости, правичности, осећаја дужности и заједништва.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *