Потписан Споразум о реализацији програма или мера активне политике запошљавања

Председник Градске општине Врачар проф. др Милан A. Недељковић потписао је данас са директором београдске филијале Националне службе за запошљавање Добросавом Марићем Споразум о учешћу Градске општине Врачар у финансирању и реализацији програма или мера активне политике запошљавања. Потписивању су присуствовале и заменица председника општине Врачар Радмила Сарић и руководилац Службе Београд Центар НСЗЗ Тања Бјелобрк. Споразум се односи на субвенције за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих на новоотвореним радним местима.
„Наша жеља је да на овај начин мотивишемо послодавце са наше Општине и помогнемо им у отварању нових радних места, чиме ће, унапређујући своје пословање, обезбедити посао за наше незапослене грађане који траже посао“, истакао је председник Општине након потписивања Споразума.
Председник је такође нагласио да је „Градска општина Врачар усвојила Локални акциони план запошљавања за 2019. годину, а са њим и програме и мере активне политике запошљавања. Неки од њих су: побољшавање услова запошљавања, унапређење квалитета људских ресурса, подстицање запошљавања теже запошљивих категорија. У теже запошљиве категорије спадају: млади до 30 година, старији од 50 година, технолошки вишкови, особе са инвалидитетом.“
„Ово је први Споразум који НСЗЗ потписује са општином и надамо се да ћемо и убудуће подстицати запошљавање теже запошљивих категорија на овај начин, издвајањем средстава у буџету“, изјавила је заменица председника Радмила Сарић.
„Похвалио бих општину Врачар и активности председника, јер је она једна од три општине са којом сарађујемо и са којом имамо најбољу сарадњу, што се види у реализацији сајмова за незапослене и особа са инвалидитетом. Истакао бих посебан значај овог Споразума у удруживању средстава, како би омогућили да незапослена лица, уз финансијски подстицај, добију нова радна места“, нагласио је директор београдске филијале НСЗЗ Добросав Марић.
За реализацију овог програма обезбеђена су средства у укупном износу од 1.818.181,82 динара, од чега општина Врачар учествује са 1.000.000,00 динара, а Национална служба за запошљавање са 818.181,82 динара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *