Врачунари свим трећацима ОШ „Душан Дугалић“

Председник Градске општине Врачар проф. др Милан A. Недељковић уручио је данас „Врачунаре“ свим ученицима трећег разреда специјалне основне школе „НХ Душан Дугалић“. Том приликом је, у присуству заменице председника општине Радмиле Сарић и чланова Већа Биљане Ракић и Драгог Лукића, отворио и фудбалски турнир врачарских првака.
„Општина традиционално дели ‘Врачунаре’ свим трећацима врачарских основних школа. Почетком године уручили смо 669 рачунара, а данас још десет лап-топова ученицима ове школе“, изјавио је председник Општине приликом обраћања. Председник је ,такође, истакао и да је општина, кроз реализацију Стратегије и Акционог плана унапређења приступачности за особе са инвалидитетом, поставила рампу, како би омогућила ученицима са сметњама лакши приступ школи.
Општина Врачар програмом поделе рачунара наставља да ствара најбоље услове за учење најмлађих врачарских ђака. Циљ програма је да сви ученици врачарских школа имају свој персонални рачунар, који ће користити у настави, у припреми домаћих задатака, за истраживање и игру. Рачунари су специјално дизајнирани за образовне потребе и у њих је инсталиран софтвер на српском језику. Учитељи могу да емитују лекције на рачунар сваког ђака, да им дају тестове и да све време прате рад сваког ученика у одељењу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *