70те на Врачару: Поклон концерт Јована Маљоковића

Позивамо вас на концерт 70-те са Јованом Маљоковићем и његовим Балкан Салса Бендом у Божидарцу. Музички времеплов кроз седамдесете али и премијерно извођење пар џез нумера почиње у понедељак, 20. маја у 20 часова,  у великој сали Божидарца. Улаз је бесплатан.
Од звукова и боја 70-тих до данашњих дана и од култног џез клуба Еуридика до Божидарца на тренутак ће вратити Јован Маљоковић Балкан Салса Банд. Повратак џеза на Врачар ће учинити један од најплоднијих џез аутора у Србији са својим оркестром. Kонцерт ће почети са низом препознатљивих инструменталних нумера у којима су комбиноване кубански и домаћи елементи са џезом. Музика коју ће свирати ће бити препознатљива и онима који не слушају активно џез.
Маљоковић је свирао на бројним албумима наших познатих поп и рок извођача. Такође са бендом је представљао Србију на бројним европским џез фестивалима. Издвајају се наступи на Роттwеил Јазз Фестивал-у (Немачка), Фестивалима култура у Бечу и Луксембургу, Фестивалу Ђанго Рајнхарт (Реинхардт) крај Париза и, наравно, на престижном Монтреуx Јазз Фестивалу (Швајцарска). Чланови бенда поред Јована Маљоковића су Иван Илић, Горан Потић, Славиша Павловић, Миодраг Маљоковић, Немања Бановић, Анђелка Симић и Јелена Тхеунисз..
Музичка ретроспектива посвећена 70-тима се спроводи у оквиру вишеделног пројекта Врачарски времеплов кроз 70-те, а који ће обухватити пројекције филмова, игранку и изложбу посвећена седмој декади двадесетог века, а који је подржан од стране Градске општине Врачар. Улаз је бесплатан.iu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *