МАТУРА 2019

У великој сали Градске  општине Врачар организовано је предавање за матуранте Треће београдске гимназије и Техничке школе ГСП, а у оквиру кампање ,,Матура 2019“ коју спроводи Министарство унутрашњих послова Републике Србије  поводом организације матурских прослава.

Матуранте је поздравила заменица председника Градске општине Врачар Радмила Сарић и пожела им безбедну прославу матуре која ће им остати у лепом сећању.

Предавање су одржали  полицијски службеник Полицијске станице Врачар, Марија Лукић, полицијски службеник Управе саобраћајне полиције, Ивана Немеровић, полицијски службеник Управе криминалистичке полиције Марија Станковић,  Бранко Стаматовић, начелник Oдељења за локалне самоуправe Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије и председник Савета за безбедност саобраћаја ГО Врачар. Том приликом су говорници скренули пажњу матурантима на који начин да буду безбедни и да морају да поштују правила безбедности  у саобраћају, као и да ограниче конзумирање алкохола и поштују правила јавног реда и мира у току и након прославе матурске вечери. Богадан Ристић, координатор Канцеларијe за младе Општине Врачар упознао је младе са програмима Канцеларије и позвао их да се укључе у рад Канцеларије.

Посебан гост био је Милан Срдић испред Савеза параплегичара и квадриплегичара Србије који  је са присутним матурантима поделио своју личну причу на који начин је постао жртва саобраћајне незгоде.

Матурантима су  подељени бројни поклони Агенције за безбедност саобраћаја, која под слоганом „На матуру без аутомобила“ позива све родитеље, професоре, представнике локалних самоуправа и све матуранте, да се прикључе овој иницијативи и да средњошколци на матуру иду без аутомобила.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *