ОДРЖАНА 20. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ВРАЧАР

На  20.-тој седници  Скупштина Градске општине Врачар донела је завршни рачун буџета Градске општине Врачар за 2018. годину као и одлуку о изменама и допунама одлуке о буџету Градске општине Врачар за 2019. Са пројекцијама за 2020 и 2021. годину.
Скупштина је разматрала и Информацију о стању јавне безбедности на територији градске општине Врачар. У обраћању одборницима и одборницима Драган Пантић начелник полицијске станице Врачар истакао је да је тежиште рада Полицијске станице Врачар у 2018. години било усмерено на превентивну делатност. Основна карактеристика стања криминалитета на територији градске општине Врачар је смањење броја извршених кривичних дела због чега је остварено повољно стање јавне безбедности.У решавању безбедосних проблема на подручју општине Полицијска станица остварила је изузетну сарадњу са представницима општине пре свега у пружању полицијске помоћи општинским органима приликом спровођења њихових одлука. Општина Врачар је у 2018. Години на предлог непосредних старешина наградила 10 полицијских службеника Полицијске станице Врачар због изузетних резултата рада.
Одборници су затим усвојили Информацију о стању јавне безбедности на територији градске општине Врачар.
Такође на седници је усвојен Извештај Општинског правобранилаштва Градске општине Врачар за 2018. годину, као и Одлука о усвајању редовног годишњег финансијског извештаја Јавног предузећа “Пословни простор Врачар“ – у ликвидацији за 2018. годину, бр. 98/19 од 24.04.2019. године, и Извештаја ревизора kulezić&consultation d.o.o. Бeograd од 24.04.2019. године о ревизији тог финансијског извештаја и Одлуку о усвајању годишњег ликвидационог извештаја Јавног предузећа “Пословни простор Врачар“ – у ликвидацији за 2018. годину, бр. 105/19 од 25.04.2019. године, који је поднео ликвидациони управник тог предузећа.
На крају седнице председник Градске општине Врачар проф. др Милан А. Недељковић захвалио се одборницама и одборницима на досадашњем раду и ангажовању и искористио прилику да им честита већ одржану 20. јубиларну седницу Скупштине Градске општине Врачар у овом сазиву. Такође председник се захвалио и чланицама и члановима Већа Градске општине Врачар на истрајном раду напомињући да је већ одржано 98. седница Већа од почетка мандата овог сазива Скупштине.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *