Недеља Европе: Шетња европским Врачаром

У овквиру Недеље Европе позивамо вас у шетњу европским Врачаром уз покровитељство градске општине Врачар. Kрећемо од Београдског драмског позоришта у суботу 18. маја од 10 часова. Овом шетачком туром желимо да скренемо пажњу на европско наслеђе Врачара и промовишемо пешачење као алтернативни начин мобилности које је преузепо аутомобил поготову на Врачару. Неке од прича и места које ћемо посетити и о којима ћете више чути су о Франсису Макензију, о првом Меку, Народној библиотеци, занатском градићу Пејтон, Храму Св. Саве, врачарским кафанама и њеним посетиоцима, Kаленић пијаци и још много тога. Циљ је да кроз вођене туре застанете и чујете приче које места на Врачару носе са собом. Предвиђено време за трајање шетње је сат ипо.

Пожељна је пријава на следећем линку https://forms.gle/qJkcBsTyzj9EkzjGA

Током маја траје трећа Недеља Европе на Врачару!

Србија је на европском путу, а ми у овом процесу желимо да истакнемо важност улоге локалних самоуправа, да грађанке и грађане укључимо тако да буду боље упознати са процесом придружења, вредностима које усвајају, те доприносу који могу пружити у том процесу, како се не би стварао утисак да се прикључење ЕУ догађа мимо њих.

Посебно је то важно на локалном нивоу јер је власт на локалном нивоу најближа грађанима, а реформе које се спроведе на локалном нивоу грађани директно осећају. Детаљне информације о Недељи Европе на Врачару пратите на врацар.рс, путем друштвених мрежа и на апликацији за андроид уређаје ,,Врачарски гласник”.

Добро дошли,
Ваш Божидара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *