ОПШТИНА ВРАЧАР ОРГАНИЗОВАЛА АКЦИЈУ ПОДИЗАЊА СВЕСТИ О ЗНАЧАЈУ ОЧУВАЊА ЗДРАВЕ И ЧИСТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

У оквиру овогодишње Недеље Европе на Врачару Градска општина Врачар, у сарадњи са ЈКП ,, Зеленило – Београд“, је у среду 22. маја организовала акцију са жељом да повећа свест код својих суграђана о значају очувања здраве и чисте животне средине кроз активно грађанство.
Михаило Групковић, председник Скупштине општине Врачар, је том приликом за Агенцију Бета изјавио: ,,Овом волонтерском акцијом чишћење парка у Јужном булевару желимо пре свега да подигнемо еколошку свест код младих и да им омогућимо да, кроз конкретно деловање на терену, уоче важност заштите животне средине и бриге о локалној заједници која је у земљама Европске уније изузетно значајна тема. Такође, овиме желимо и да широј јавности укажемо на значај грађанске партиципације у волонтерским акцијама, чиме могу и сами допринети побољшању квалитета живота, што су управо и неке од основних вредности на којима почивају друштва земаља чланица Европске Уније.“
,,Србија је на европском путу, а ми у овом процесу желимо да истакнемо важност улоге локалних самоуправа, да грађанке и грађане укључимо тако да буду боље упознати са процесом придружења, вредностима које усвајају, те доприносу који могу пружити у том процесу, како се не би стварао утисак да се прикључење ЕУ догађа мимо њих. Посебно је то важно на локалном нивоу јер је власт на локалном нивоу најближа грађанима, а реформе које се спроведе на локалном нивоу грађани директно осећају“, рекао је Групковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *