ПОТПИСАНИ УГОВОРИ СА ИЗВРШИОЦИМА ЈАВНОГ РАДА „ЛОКАЛНЕ АКЦИЈЕ ЗА ГЛОБАЛНЕ ЦИЉЕВЕ – ЦИЉЕВИ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА НА ЛОКАЛНОМ НИВОУ“

Начелница Управе Градске општине Врачар Гордана Баста потписала је данас уговоре са извршиоцима јавног рада „Локалне акције за глобалне циљеве – циљеви одрживог развоја на локалном нивоу“, чије је спровођење одобрила Национална служба за запошљавање. Пожелевши добродошлицу у нову радну средину, начелница Управе је истакла да верује, да ће својим ангажовањем и знањем, помоћи на стварању услова за приступачност информација особама са инвалидитетом. Истовремено се захвалила извршиоцима на прихваћеном учешћу и истакла значај њиховог личног искуства за овај јавни рад.
„Ово је реализација петог јавног рада до сада. Досадашња наша искуства, за ове три године колико се реализују, су врло позитивна. Извршиоци су до сада показали изузетну активност, идеје, способности и спремност, и верујем да ће тако бити и овог пута“, истакла је заменица председника Градске општине Врачар Радмила Сарић
Јавни рад „Локалне акције за глобалне циљеве – циљеви одрживог развоја на локалном нивоу“ обухвата активности на промоцији и подизању свести о циљевима одрживог развоја, утврђених у Агенди 2030, коју је усвојила Генерална скупштина УН 2015. године.
Имајући у виду да су локалне власти најближе грађанима, познавање прилика на локалном нивоу је непроцењиво за спровођење глобалних циљева у локалним заједницама, јер су локалне заједнице у могућности да идентификују приоритетне потребе и развојне празнине, као и расположиве ресурсе, уз препознавање актера од значаја за достизање циљева одрживог развоја.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *