ПРОМОЦИЈА ПРИРУЧНИКА ПРВЕ ПОМОЋИ ЗА ОСОБЕ СА ИНВАЛИДИТЕТОМ НА БРАЈЕВОМ ПИСМУ

Свечана промоција Приручника прве помоћи за особе са инвалидитетом Удружења особа са инвалидитетом „Победник“ и Црвеног крста Врачар одржана је у  великој сали Градске општине Врачар.
„Веома нам је драго што се промоција Приручника прве помоћи за особе са инвалидитетом одржава у Градској општини Врачар, имајући у виду да је циљ Градске општине Врачар приступачна општина за све грађана и грађанке, без дискриминације. Желимо да омогућимо свим грађанима и грађанкама без обзира на сметње,  да на једнак и равноправан начин остварују своја права загарантована Уставом и законима. Ради остварења овог циља, усвојили смо Стратегију за унапређење приступачности Градске општине Врачар за период од 2018. до 2025. године и већ смо почели са применом мера за уклањање физичких, али и комуникацијских баријера“, изјавила је на скупу Радмила Сарић, заменица председника Градске општине Врачар
На свечаној промоцији присуствовала је помоћница Министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Биљана Барошевић која је изјавила да је поносна и срећна што је прируцник урађен уз финансијску подршку Министарства. Приручник је и на Брајевом писму, те је као такав јединствен и истакла да се нада новим пројектима, иновативним и стратешким. Такође, нагласила је да се Градска општина Врачар истиче по резултатима и доприносима за побољшање положаја особа са инвалидитетом и да је општина Врачар по томе позната.
Никола Прица, секретар Црвеног крста Врачар, који је и  аутор Приручника прве помоћи за особе са инвалидитетом,  представио је сам Приручник и указао на значај пружања прве помоћи од стране особа са инвалидитетом, као и да је Црвени крст Врачар пионир у организовању обуке прве помоћи за особе са инвалидитетом.
На промоцији су чланови екипе прве помоћи особа са инвалидитетом „Победник“ приказали практичне вештине које су усавршавали током седмомесечног трајања ове обуке, а председник Црвеног крста Врачар и члан Већа Градске општине Врачар, Драги Лукић доделиоје  медаље учесницима који су успешно савладали пружање прве помоћи.
Удружење особа са инвалидитетом „Победник“ као издавач Приручника, већ три године сарађује са Црвеним крстом Врачар на пројекту „Прва помоћ за особе са инвалидитетом“ и као резултат вишегодишње сарадње заједничким залагањем направљен је приручник.
Покровитељ израде овог приручника је Министартсво за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *