Недеља Европе на Врачару са спасиоцима животиња

У петак 24. маја од 11 до 14 часова на платоу испред Градске општине Врачар сви заинтересовани становници Општине Врачар могли су да добију све потребне информације  на инфо пулту организације Animal Rescue Serbia (АРС) о томе како се могу пријавити за бесплатну теоретску и практичну обуку за спасиоце животиња. Кроз теоретски део обуке моћи ће да прођу сви пријављени, док ће кроз практичну обуку проћи пет спасилаца. Такође, заинтересовани грађани овом приликом су присуствовали и показној вежби спасавања животиња у мирнодопским условима, коју је извео опремљен и обучен тим спасилаца из организације Animal Rescue Serbia (АРС).
Један од главних циљева организације Animal Rescue Serbia (АРС) јесте да у свакој Општини у Србији има спасилачке тимове, који ће у својој локалној средини спасавати животиње, али ако затреба и људе. Након три године ширења ове идеје, 14. маја ове године потписан је први овакав уговор са Градском општином Врачар. Ова сарадња је посебно важна због чињенице да је Градска општина Врачар и прва Pet Friendly општинa у Србији, а након формирања овакве спасилачке јединице грађани Oпштине Врачар моћи ће свакодневно да се ослоне на бесплатну помоћ спасилаца организације Animal Rescue Serbia (АРС).
Надамо се да ће и остале Општине у Србији следити овај позитиван пример, чиме ће се знатно ојачати спасилачки ресурси у нашој земљи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *