ВРАЧАР У РИТМУ СВЕТА – КОНЦЕРТ ИЗНЕНАЂЕЊА

Градска општина Врачар, у  сарадњи са организацијом Music Art Project, је у среду 22. маја врачарцима приредила музички концерт изненађења ученика врачарске Основне школе ,,Јован Миодраговић“ који су у последњих нешто више од месец дана учествовали у раду креативне музичке радионице по Ел Система методогогији коју је УНЕСКО прогласио најуспешнијом спроведеном социјално – инклузивном метологијом на свету.
Овај њихов први јавни наступ је био уједно и део програма овогодишње Недеље Европе на Врачару. Деца су свој наступ започела на Платоу Соје Јовановић, а потом су изненадили и посетиоце Каленић пијаце кратким музичким перформансом унутар саме пијаце.
Михаило Групковић, председник Скупштине општине Врачар, је том приликом за телевизију Студио Б изјавио: ,,Пројекат ,,Врачар у ритму света“ подразумева едукацију, како наставника, тако и деце, путем Ел система методологије учења кроз музику. Примарна циљна група овог пројекта су деца са територије Општине Врачар која су у систему музичког и основног образовања, као и деца на маргинама друштва будући да она теже остварују право на образовање и развој, а на њих се Ел система методологија нарочито односи.“
,,На овом пројекту Интернационални експерти, кроз Ел система методологију рада, са врачарском децом из три Основне школе припремају оригиналне композиције са којима ће наступати на уличним концертима широм Врачара. Тиме се разлике, дубоко усађене и у нашем друштву бришу, јер у условима оваквих музичких радионица сви чланови хора и оркестра усмерени су ка постизању истоветних циљева као што су заједништво и солидарност, уз осећај личне вредности, припадности и наде“, додао је Групковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *