Краљевство поезије 2019

У свечаној сали Градске општине Врачар, у суботу, 25. маја, одржано је традиционално такмичење у рецитовању основаца и средњошколаца „Краљевство поезије 2019“. Општина Врачар, по седми пут, организује манифестацију у знак сећања на великог српског глумца Петра Kраља, који је остао упамћен и као велики љубитељ поезије.
Заменица председника општине Врачар Радмила Сарић је, отварајући такмичење, поздравила све присутне и истакла да „општина Врачар негује сећање на свог суграђанина – великог глумца Петра Краља. Такође, захваљујем жирију, што свој посао ради из душе и жеље да се ово сећање задржи и негује. Поред сећања на Петра Краља, на овим сусретима подсећамо се и на поезију, на дивне стихова. Жеља нам је да се млади врате лепој речи и лепој књизи.“
Жири у саставу: Милан Цаци Михаиловић, Милица Краљ, Милица Бајић Ђуров, Мирјана Ђурђевић и Светислав Гонцић, имао је тежак задатак да изабере најуспешније рецитаторе у категорији такмичења ученика и ученица од V до VIII разреда врачарских основних школа, као и најуспешније рецитаторе у категорији такмичења ученика и ученица београдских средњих школа.
На платоу, поред спомен обележја Петру Краљу, испред улаза у Милешевској број 38, проглашени су и награђени најуспешнији рецитатори у обе такмичарске категорије.
У категорији врачарских основних школа:
1.    награда – Дуњи Рогановић, ученици ОШ „НХ Синиша Николајевић“,
2.    награда – Огњену Милојковићу, ученику ОШ „НХ Синиша Николајевић“,
3.    награда – Иви Жеравици, ученици ОШ „Владислав Рибникар“.
У категорији средњих школа на нивоу града Београда награђени су следећи такмичари:
1.         награда –  Данилу Миловановићу, ученику Средње туристичке школе
2.         награда –  Алекси Милиновићу, ученику Прве београдске гимназије
3.         награда –  Емилији Тасић, ученици Пета београдска гимназија
У знак сећања на великана српског глумишта стихове су говорили и његови пријатељи глумци и студенти. Победницима и члановима жирија су, на крају такмичења, уручене бисте са ликом Петра Краља.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *