Kurs za šišanje pasa i mačaka

Курс шишања и нега паса и мачака је јединствен на нашем тржишту. Већина данашњих обука не обухвата рад са мачкама што ћете успешно савладати на нашој обуци. 
Груминг (Grooming) је у свету општеприхваћена реч када се мисли на негу кућних љубимаца, и одговорни власници своје љубимце редовно воде у груминг салоне на уређивање. Ово је релативно ново занимање у Србији, али је врло брзо доживело експанзију, будући да су власници паса увидели да је одвођење љубимца у салон на уређивање не само мода, него и потреба. Власници кућних љубимаца су све више свесни да је, пре свега пас, нови члан породице о коме треба водити рачуна. Одговорно власништво значи да је, осим обезбеђивања хране и ветеринарске неге, важна и хигијена љубимца. Одвођење љубимца у салон у многоме олакшава власнику, јер редовним одржавањем власник има увек уредног, чистог, негованог и здравог љубимца. Нега љубимца захтева одређено време, средства за купање, алат за сушење, четкање, рашчешљавање, шишање, сечење ноктију, итд. У време брзог живљења, стварања каријере и обезбеђивања стандарда за породицу, преморени власници често немају снаге ни времена за свакодневну негу свог љубимца. Ту ступа на сцену грумер.
Курс шишања и нега паса и мачака подразумева 200 школских часова практично-теоријске обуке, током којих би полазници били упознати са радним окружењем, мобилијаром и алатом неопходним за професионални рад, и постепено увођени у рад са животињама – од пријема пса или мачке, преко купања, фенирања, до квалитетног шишања жељене фризуре, од свакодневне, спортске, до изложбене, према правилима прописаним за одређене расе.
Полазницима ће бити обезбеђени алат и живи модели за учење и вежбу, како би стекли рутину и оспособили се за самосталан рад након завршеног курса. За време обуке, полазницима ће бити на располагању литература (Notes from the Grooming table) са детаљним описом раса по групама, као и прописаним фризурама за сваку расу, као и корисни линкови са туторијалима светски познатих гроомера, како би могли и након завршеног курса да наставе са едукацијом и напредовањем у послу. Полазници ће бити обучавани у просторијама салона за купање и негу паса и мачака, са свим неопходним средствима за квалитетан и неометан професионални рад. Курс се реализује у сарадњи са Салоном за шишање и негу паса и мачака “Берберница”.

Настава је подељена на сегменте:

 • Радни простор,
 • Анатомија и психологија паса,
 • Алат и средства за негу (коже, длаке, очију, зуба, ушију, ноктију),
 • Пријем и преглед пса (године, нарав, стање коже и длаке – да ли су присутни паразити, евентуална кожна обољења, инфламаторни процеси, брадавице, квржице, пети прст на задњим шапама, стање ушију, нокти),
 • Третмани: купање, фурминирање, шишање, тримовање,
 • Скидање зубног каменца,
 • Рад са агресивним псом,
 • Рад са мачком,
 • Оспособљавање за самостални рад и полагање испита

Цена курса за шишање и негу паса и мачака и начини плаћања:

 • НА 2 РАТЕ / 60.000 РСД
 • Прва рата пре почетка, остале на месец дана
 • Цена курса је 120.000 РСД и обухвата практично-теоријску обуку, полагање испита, скрипту и израду сертификата.
 • Кредитирање (без одласка у банку, без камате до 12 месеци) на период од 3 до 36 месеци

Увели смо и разне могућности уписа:

 • Лично у просторијама „Божидарца“, адреса: Радослава Грујића 3, Београд – радним данима од 8 до 16ч или
 • Путем и-мејла: prijava@bozidarac.rs
 • Путем веб-сајта www.bozidarac.rs (одељак: Онлајн пријава)
 • Путем бесплатне инфо линије 0800 300 305

Пријавите се још данас и закажите консултације са професионалном и дугогодишњом грумерком Слађаном Јанковић.

На курсу за грумера заволећете још више своје клијенте 
Kроз свој рад, грумер треба себи да постави основни задатак – увек је на првом месту, најважније од свега, здравље и добробит његовог крзненог клијента. Увек треба имати на уму да радимо са живим бићима која не могу да се одбране, не умеју да кажу ако им нешто смета, а опет, на крају третмана, весело иду у руке, и све нам је опроштено, јер они не умеју да мрзе. Волите свој посао, уживајте у раду са најискренијим бићима, сачувајте стрпљење, пустите машти на вољу и уживајте док пролазећи кроз град срећете своје покретне рекламице са блиставом, сјајном длаком, на понос свом власнику и грумеру.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *