ПРЕДСТАВЉАЊЕ УДРУЖЕЊА ИВАНА ИЗ ЈАСЕНОВЦА

Удружење „ Ивана“   одржало је концерт и и представило ликовно стваралаштво својих чланова  у среду,  29. маја у галеријском простору Градске општине Врачар. Испред  општине  као домаћина, чланове удружења и бројне посетиоце поздравила је Мирјана Митровић, чланица Већа.
На изложби су приказани бакрорези и интарзије на тему пејзажа, иконе са ликовима светаца, мушка и женска  народна ношња из Јасеновца, појединачни одевни  предмети  са локалним елементима и  огрлице од свиле.   У току манифестације, посетиоци су могли чути неколико  песама из Западне Славоније које су извеле Смиља Котур уз и чланице удружења.

Удружење „ Ивана“  бави се  очувањем и неговањем српске културе и традиције, едукацијом, заштитом нематеријалних културних добара и истраживачким радом. Сви чланови удружења су из Јасеновца. Овим мултимедијалним догађајем, чланови удружења  желели су да представе свој рад и   пошаљу поруку  свим људима „ да иако су им животи оптерећени рођењем и развојем у Јасеновцу, нису изгубили  позитивну енергију, љубав и осећај за опроштај“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *