Председник општине обишао радове на реконструкцији Церске улице

„Средином маја отпочела је комплетна реконструкција Церске улице, у дужини од 860 метара на коловозу ширине 6 метара“, изјавио је председник Градске општине Врачар проф. др Милан А. Недељковић приликом обиласка радова, који се изводе у делу од улица Максима Горког до Јадранске.
Председник општине Врачар је грађанима и представницима медија изјавио да су радови већ завршени на деоници у дужини од 400 метара, док ће комплетна реконструкција бити окончана 20. јула. У присуству заменице председника ГО Врачар Радмиле Сарић, начелнице Управе ГО Врачар Гордане Басте, помоћника председника Општине Александра Видаковића и извршног директора за техничке послове ЈКП „Београд пут“ Александра Свилара, председник је истакао да је вредност радова на реконструкцији 25 милиона динара.
„Ово је једна од носећих улица на Врачару. Ми смо прошле године, у овом делу Врачара, завршили реконструкцију Сазонове улице у дужини од 1150 метара, и Шуматовачке улице у дужини од 1000 метара. Циљ нам је да овај део града буде без рупа. Многи наши суграђани су имали проблеме са возилима, те је Градска општина Врачар, заједно са ЈКП ‘Београд пут’ обезбедила средства за реконструкцију. Кроз два месеца ће бити урађена и реконструкција улица Јована Рајића и Ђердапске. По завршетку радова овај део Врачара ће бити обезбеђен добром мрежом путева, како тротоара, тако и коловоза, и биће безбедан за саобраћај, како за возаче, тако и за пешаке и децу. С обзиром да је у овом крају основна школа обезбедићемо и постављање лежећих полицајаца и огледала, јер нам је циљ да безбедност врачарских ученика буде на највишем нивоу.“, истакао је председник Недељковић.
„Долазак председника општине представља велико задовољство за нас. Ово је за нас свечани тренутак. Захваљујемо се председнику Општине, руководству Општине, Граду Београду и свима који су се ангажовали како би се ова реконструкција реализовала. Задовољни смо урађеним и надамо се да ће се и даље радити да се овај крај улепшава“, изјавио је један од многобројних задовољних станара Церске улице Богољуб Лепојевић поздрављајући председника Општине.
Радови на реконструкцији Церске улице завршен је на делу деонице од улица Максима Горког до улице Светолика Ранковића. Радови се настављају у делу од улица Светолика Ранковића до Јована Рајића. Инвеститор радова је ЈП „Путеви Београда“, док је извођач ЈКП „Београд пут“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *