ВРАЧАР БЕЗ НЕПЛИВАЧА

Представници Градске општине Врачар уручиће у суботу, 22. јуна 2019. године, у 13 часова у Спортско рекреативно-образовном центру „Врачар“ дипломе свим врачарским предшколцима који су завршили програм бесплатне обуке пливања.
Градска општина Врачар, и ове године, традиционално наставља спровођење пројекта „Врачар без непливача“. Циљ пројекта је да се предшколцима, који су желели да пре почетка школе постану пливачи омогући да науче да пливају или да, уколико су већ пливачи, усаврше своје технике. Врачарски малишани су током трајања обуке, од септембра 2018. до јуна 2019. године имали прилику да у другарској атмосфери савладају технике пливања и активно проводе слободно време.
У оквиру пројекта руководство општине поклонило је и опрему за пливање свим предшколцима који похађају вртиће на територији општине. Пројекат „Врачар без непливача“ спроводи се са жељом да врачарска деца постану свесна значаја да је физичка активност неопходна за правилан развој моторичких, биолошких и интелектуалних способности.
Пливање представља најбољи начин за одржавање кондиције, правилан развој свих мишића, али помаже и при отклањању или ублажавању деформитета кичменог стуба, са којима се деца све више сусрећу. Желимо да најмлађи врачарци усвајају здраве навике које ће им бити потребне током целог живота.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *