ВРАЧАРСКИ ПРЕДШКОЛЦИ ЗАВРШИЛИ ОБУКУ ПЛИВАЊА

Представници Градске општине Врачар  свечано  су обележили завршетак пројекта  „Врачар без непливача“  доделом диплома и купаћих костима врачарским предшколцима  у Спортском центру Врачар.

Заменица председника Градске општине Врачар, Радмила Сарић је поздравила малишане и њихове родитеље: „Општина организује други пут пројекат  „Врачар без непливача“ који је  обухватио  све предшколске установе.  Око 470 малишана  пријавило се   за овај вид рекреације, чиме се веома поносимо. Надамо се да су сви наши предшколци пре него што крену у први разред  научили да пливају, а да   су нека дечица усавршила  стил и технику уколико су већ знали да пливају. Врло је значајно да се код деце кроз овај пројекат развија однос према физичкој активности,  здравом начину живота, а то се укорењује од малена. Управо пливање  представља најбољи начин за  правилан развој свих мишића, али помаже и при отклањању или ублажавању деформитета кичменог стуба, са којима се деца све више сусрећу. Желимо да најмлађи врачарци усвајају здраве навике које ће им бити потребне током целог живота. Осим тога Општинаје покренула акцију „Вртић спортић“ која деци из врачарских вртића узраста од 3 до 6 година нуди бесплатне спортске програме са циљем побољшања психофизичког развоја и способности деце. То је још један показатељ да Врачар међу приоритете сврстава потребе најмлађих“,  истакла је Радмила Сарић.

Након  богатог спортско – уметничког програма , малишани у пратњи родитеља су прилазили  штандовима са ознакама њиховић вртића где им је додељена диплома и опрема за купање.

У новембру месецу 2017. године  у сарадњи  Градске општине Врачар, Савеза спортова Врачар и Спортско-рекреативно образовног центра Врачар покренут је пројекат „Врачар без непливача“. Пројекат је обухватио децу предшколског узраста у свим објектима Предшколске установе  Врачар.
Уз сагласност и вољу родитеља, предшколци су похађали   бесплатну школу пливања  и активно проводили  слободно време. Општина Врачар је деци обезбедила бесплатан превоз до спортског центра уз пратњу васпитачица, фиксне термине за одржавање обуке и опрему за пливање Пројекат „Врачар без непливача“  Општина Врачар спроводи  са жељом да врачарска деца постану свесна значаја да је физичка активност неопходна за правилан развој моторичких, биолошких и интелектуалних способности.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *