НАГРАЂЕНИ ВРАЧАРСКИ ВУКОВЦИ И ЂАЦИ ГЕНЕРАЦИЈЕ

Заменица председница  Градске општине Врачар,  Радмила Сарић, председник СО Врачар, Михаило Групковић  и члан Већа  задужен за образовање,  Драги Лукић уручили  су  награде најбољим врачарским ђацима – добитницима дипломе „Вук Караџић“ и ђацима генерације свих основних, средњих и музичких школа.
„Честитам и вама и вашим родитељима на завидном успеху са којим сте завршили школу.   Данас је свакако један од најрадоснијих  дана за нашу Општину, дан када се поносимо вредним и паметним ученицима који су постигли завидан успех и одличне резултате. Желим вам, да убудуће усавршавате своје образовање, да  упишете школе и факултете које желите и да се бавите професијом коју волите.  Наше школе  су  установе професионалаца и стручњака  које унапређују и обезбеђују квалитет. О томе сведоче не само резултати у школи, већ и награде ученика  на градским, републичким и међународним такмичењима. Градска општина Врачар наставиће да прати ваше успехе. Наш задатак је да вам омогућимо што боље услове за рад, како бисте из године у годину подизали границе свог успеха. Желим вам то од срца, а Општина ће увек бити уз вас“, рекла је Радмила Сарић.
На територији  Општине  Врачар  налази се  седам  основних и  три музичке ниже школе,  III и  XIV гимназија,  Архитектонска техничка школа, Техничка школа  ГСП  и две музичке средње школе. Награђено је укупно 236 носилаца признања „Вукова диплома“, од чега је 142 основаца и 94 средњошколца и 15 носилаца признања „Ђак генерације“.
Најбољи ђаци – вуковци и ђаци генерације у школској 2018/2019. години добили су  од Градске општине Врачар похвалнице, књиге и пропуснице за базен у Спортско рекреативно образовном центру „Врачар“. Свечаности су поред представника општине присуствовали директори свих школа, разредне старешине и родитељи награђених ђака.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *