Саопштење

Овом приликом желимо да се захвалимо Граду Београду што је одлучио да преузме управљање Спортско рекреативног центра Врачар, којим је пре тога деценијама управљала Градска општина Врачар. Имајући у виду велике финансијске проблеме и милионске дугове које је бивша општинска власт оставила 2016.године новом руководству како Општине Врачар тако и СРОЦ Врачар, било је јако тешко да успешно послује наш спортски центар који има велику традицију и који се налази у срцу Врачара.
Подсетимо, да су најблаже речено недомаћинским вођењем и корупционашким радњама руководства Општине Врачар и СРОЦ Врачар систематски урушавали овај спортски центар остављајући раднике и по девет месеци без плате док је део по део овог објекта пропадао. Притом је пре неколико година експлодирала и једна од две коларнице СРОЦ Врачар која се налази у приземљу суседне стамбене зграде док је друга котларница у јако лошем стању. Због тога је СРОЦ Врачар деценијама био и један од највећих загађивача на нашој општини.
Ако узмемо у обзир важност СРОЦ Врачар и бављења спортом од најмлађих до најстаријих Врачараца и нашу жељу да се овом спортском објекту не само врати стари сјај него и да се он модернизује и боље опреми, јако нам је драго што је руководство Града Београда одлучило да наш „Врачарски спортски бисер“ спаси и уврсти временом у ред најмодернијих спортских објеката у Београду.
Желимо да се захвалимо руководству СРОЦ Врачар и запосленима који су у последње три године спасили овај спортски центар од тоталног пропадања и успели да врате део дугова а један део објекта ставе у нормалну функцију.
Очекујемо да Град Београд уведе и нове спортске садржаје у овај спортски центар за Врачарце и Београђане свих генерација.
Хвала Граду Београду што брине о Врачару и што нам спашава једини спортски центар на нашој општини који ће под именом нашег прослављеног ватерполисте и спортског радника Мирка Сандића бити оно што треба да буде – један од најлепших спортских објеката у центру Београда!
Градска општина Врачар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *