ИЗЛОЖБА УЛУ СЕРГЕЈ ЈОВАНОВИЋ

У галеријском простору Градске општине Врачар отворена је изложба чланова Удружења ликовних уметника „ Сергеј Јовановић“ . Изложбу је отворила чланица Већа  Градске општине Врачар, Мирјана Митровић.

Изложена су дела  37 аутора, чланова Удружења јединствене тематике под називом „ Вода“.   Један од четири основна елемента природе, вода, послужила је као инспирација уметницима. Представљена су дела рађена у техници  уља, акрила, витража, фитоколажа, фотографије, керамике и скулптуре у дрвету. Сваки уметник , сходно свом уметничком сензибилитету , мотив воде је приказао на особен начин што је допринело разноликости  сликарског рукописа.

Неформална група ученика и пријатеља професора Сергеја Јовановића у јануару 1999. године формирала је удружење под називом Г10 „Сергеј Јовановић“ и као таква бавила се ликовним стваралштвом до 2009. године. Исте  године, удружење  се званично регистровало под називом Удружење ликовних уметника „Сергеј Јовановић“ са седиштем у Београду и данас броји 45 чланова.

Изложба  „ Вода“ биће отворена до 30. јула 2019. године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *