Викенд врачарског филма на отвореном

Божидарац вас позива на први ”Викенд Врачарског филма” од 26. до 27. јула у парку војводе Петра Бојовића (преко пута кафане Каленић). У оквиру биоскопа на отвореном желимо овог лета да се подсетимо на познате Врачарце и Врачарке које су обележиле српски и југословенску кинематографију као што су Велимир Бата Живојиновић, Зоран Радмиловић, Драган Николић, Милена Дравић, Петар Краљ, Слободан Цица Перовић, Софија Соја Јовановић и многи други.

 

Програм креће у петак са почетком у 20:30 часова са Велимиром Батом Живојиновићем у главној улози у филму Хало Такси. Радњу филма је режисери Властимир Радовановић поставио на једној такси станици на периферији града где живот тече нормално до тренутка кад се појави нови таксиста – лепа девојка. Таксиста, бивши боксер, сумња да га жена вара. Трилер са комичним елементима је обележио почетак осме декаде двадесетог века.

 

Другог дана односно у суботу са почетком у исто време приказаћемо остварење Зорана Радмиловића у филму Шеста брзина. Комедија која ће вас насмејати на моменте до суза је снимљена паралелно док се приказивала и телевизијска серија Приче из радионице. Мајстор Живота Говедаревић учествујући отворена срца у односу са муштеријама доживљава разне незгоде. Неке су смешне, неке су тужне, неке откривају лепоту, а неке људску беду.

 

У свет филма и ретроспективу на ту епоху увешће нас Врачарац Марко Новаковић, филмски и позоришни редитељ (РТС) који ће са нама поделити анегдоте о глумцима и њиховом уметничком стваралаштву и како су они обележили не само Врачар већ и Србију.

 

Циљ културолошког пројекта ”Викенд Врачарског филма” који је припремио Центар за културу ‘’Божидарац’’ у сарадњи са организацијом Кластер Ин је позитивна афирмација на културно и уметничко наслеђе као и отварање могућности за рађање нових идеја и инспирација из овог периода.

Други ”Викенд Врачарског филма” је планиран за другу половину августа у оквиру ког ће се фокус ставити и на женско кинематографско стваралаштво.

 

Пројекат је подржан од стране оснивача установе градске општине Врачар и Авала филм wаy. Улаз је бесплатан на све програмске целине.

Очекујемо вас у петак и суботу увече, у Летњем биоскопу Божидарац!

 

ДОБРО ДОШЛИ!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *