ПОЗИВ ЗА ФОТО KОНKУРС – ВИКЕНД УЛИЧНЕ УМЕТНОСТИ

Позивају се заинтересовани грађани да се до 9. септембра 2019. године пријаве на фото конкурс у оквиру манифестације „Викенд уличне уметности“. За пријаву је потребно поставити до три фотографије уличне уметности, архитектуре, фасада и улица Врачара на Инстаграм са хештегом #streetartvikend.

Жири ће изабрати најоригиналније фотографије које ће бити изложене у галерији Центра за образовање и културу „Божидарац 1947“ током трајања „Недеље културе“.

„Викенд уличне“ уметности се први пут одржава у оквиру манифестације „ Недеља културе на Врачару“ од 4. до 6. октобра 2019. године. Намера организатора је да специфичан вид уметности популаризуј и сачува обзиром да представља незаобилазни део урбаног окружења. Град Београд, а посебно општина Врачар, имају развијену уличну уметност која све више привлачи пажњу посетилаца и занимљива је дестинација за љубитеље савремене уметности.

У оквиру „ Викенда уличне уметности“ планирано је осликавање зида на згради Центра за образовање и културу „Божидарац 1947“, предавања о уличној уметности на отвореном и шетње по Врачару, конкурс за најлепше фотографије зидова и уличне уметности на Врачару и изложба радова у галерији Божидарац и радионице за фотографисање уличне уметности.

Викенд уличне уметности организује удружење грађана „Kруна“ у сарадњи са Центром за образовање и културу „Божидарац 1947“ и финансијском подршком Градске општине Врачар.

Удружење грађана „Kруна“ у континуитету реализује активности везане за очување и промоцију уличне уметности. У оквиру пројекта који је актуелан од 2012. године покренути су сајт и друштвене мреже „Београдски графити“. Од октобра 2016. године изашла је књига о уличној уметности Београда – „Стреет арт Белграде“. У оквиру пројекта се одвија документовање уличне уметности, организују се представљања београдске уличне уметности кроз редовно иизложбе, промоцију књиге и панел дискусије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *