ИНТЕРНАЦИОНАЛНИ ДЕБАТНИ ТУРНИР ,,BELGRADE OPEN” ОДРЖАН У ГРАДСКОЈ ОПШТИНИ ВРАЧАР

Академска дебатна мрежа Отворена комуникација је 27. и 28. јула 2019. године, 19. годину за редом, организовала Интернационални дебатни турнир под називом ,,Belgrade Open”.

Захваљујући гостопримству Градске општине Врачар, први дан овогодишњег турнира се одржао у Основној школи „Светозар Марковић“ на Неимару, а затим су се другог дана турнира полуфиналне и финалне дебате одржале у свечаној сали Општине Врачар.

Пред почетак финала турнира, учесницима се обратио Михаило Групковић, председник Скупштине Градске општине Врачар, следећим речима: ,,Велико ми је задовољство да вас поздравим у име Општине Врачар. Част ми је што Општина Врачар својим активностима заслужила да буде домаћин једног од најпознатијих Интернационалних дебатних турнира, а такође и домаћин младим учесницима из целе Европе који овде имају прилику да се упознају са свим предностима правила дебатовања, као једном од најважнијих правила у савременим и демократским друштвима.”

Дебатни турнир ,,Belgrade Open” је један од најзначајнијих дебатних турнира на овим просторима, а учешће на њему узимају тимови из целе Европе, као и са најпрестижнијих универзитета потпут Универзитета Оxфорд, Кембриџ, Сајенс По, и других.
На овогодишњем турниру учествовало је преко тридесет тимова од којих је пет било из Србије и сви они су имали прилику да учествују у дебатама са разноврсним актуелним темама, а дебате су се водиле на енглеском језику.

Победници овогодишњег турнира су Давид Метз и Лоуис Хонее са холандског Лајден Универзитета, а за најбољег говорника турнира је проглашен Кит Мерцер са Универзитета Оxфорд. Један наш дебатер је са својим партнером дошао до финала турнира, док се један српски тим пласирао у полуфинале.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *