Отварање самосталне изложбе ИНТУИЦИЈА Ане Богдановић

Позивамо вас на свечано отварање изложбе ”Интуиција” у уторак, 30. јула са почетком у 19 часова у галерији ”Божидарац” ауторке Ане Богдановић. У питању је самостала изложба надарене и младе ауторке из Београда.

Критика изложбе:
“ОСЛУШKИВАЊЕ СВЕТЛОСТИ”
Први утисак је бљесак светлости, као да је Ана наумила да нас заслепи брзим потезима, муњама, ударима кичице у свим правцима. На овом односу потеза за и знака у великој мери се темељила судбина уметности XX. века. Ана ко да жели да натера Сунце да сија усред олујних облака. Њена платна изгледају сасвим убедљива да је апстрактна фантастика њихово право подрућје. ” мр сликарства: Миодраг Елезовић

Биографија
Рођена је у Београду 1.10.1993. Дипломирала је на државни Британски Универзитет “Cardiff Metropolitan University” бизнис смер. Са сликањем се сусреће од нај ранијих дана. Излагала је на ваише групних изложби. Сликарство је учила у радионицама познатих аутора у Њујорку и Београду. “Kада креирам, то није у овој временско просторној димензији већ високо горе, у Универзуму. Прве секвенце које сам икад урадила су биле управо о свету око нас приказане на плочама од правог дрвета, користећи технику mixmedia. Наносећи густе намазе боје зивим покретима на различите димензије платна открила сам значајност самог процеса стварања као и крајњег исхода, уметничког дела. Сматрам да је уметност трансформација духа у несто опипљиво чија енергија бива лако откривена оку посматрача. Осетите се живим док корачате кроз моја дела.”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *