ПОЧЕТАК МЕЂУОПШТИНСКЕ САРАДЊЕ

У Клубу посланика организовано је свечано потписивање Уговорa о додели средстава из Фонда међуопштинске сарадње, у циљу реализације пројекта „Успостављање међуопштинске сарадње у циљу оснивања Сервиса подршке у мобилности и комуникацији“, а који реализују у партнерству Град Београд, Нови Сад и градскe општинe Београда: Врачар, Зваздара и Савски венац.

Потписивању су присуствовали председник Градске општине Врачар проф. др Милан Недељковић и начелница Управе Гордана Баста.

Сандра Пантелић, начелница Градске управе Града Београда, у име Града Београда, као водећег партнера, потписала је Уговорa са Министарством државне управе и локалне самоуправе.

„Идеја Града Београда је да учини све услуге доступнe и олакша свима да остваре своја права, коришћењем услуге тумача за знаковни језик, употребом приступачних апликација и штампањем материјала на Брајевом писму“, изјавила је Сандра Пантелић.

Министар Бранко Ружић истакао је да међуопштинска сарадња пионирски пројекат и да треба да представља пример добре праксе како општине и градови могу да се удружују у различитим областима рада.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *